Vernisaje și un concert de Ziua Culturii Naționale

0
49

Pandemia împiedică organizarea horei Unirii în data de 24 ianuarie
Muzeul Județean Buzău va organiza o suită de evenimente în data de 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Conducerea instituției a anunțat totodată principalele activități ce vor avea loc în anul 2022 dar și programele care, deși au prins la public, nu vor fi organizate ca urmare a măsurilor luate de autorități pe fondul pandemiei.
Muzeul Județean Buzău va organiza în data de 15 ianuarie un ansamblu de activități culturale dedicate Zilei Culturii Naționale. Vor fi lansate cărți științifice iar buzoienii pot participa la verisajul unor expoziții inedite.
Conducerea instituției de cultură își propune să organizeze pe parcursul acestui an o serie de activități care cu siguranță vor atrage interesul publicului, mai ales că o parte dintre ele vor fi în premieră.
Există și o veste mai puțin bună…Pe data de 24 ianuarie cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române nu va mai fi organizată de acum celebra horă din curtea Muzeului Județean Buzău.
Ziua Culturii Naționale va fi marcată și de către Primăria Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean. Cu această ocazie va fi organizat un concert susținut de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului DANIEL JINGA, director al Operei Naționale, alături de îndrăgita solistă PAULA SELING. La eveniment va participa și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Evenimentul va avea loc în sala Consiliului Județean, joi 13 ianuarie 2022, începând cu orele 18.00.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ