VICTORIA SUFLETULUI ASUPRA MUȘCHILOR

0
27

Ieri după-amiază pe sinteticul din Crâng, într-o partidă restantă contând pentru etapa a șaptea, s-au confruntat 2 echipe cu destule similitudini, în condiții normale.
Pe de o parte, Metalul, o grupare măcinată de efectele pandemiei, cu titulari intrați de curând în autoizolare și cu jucători negativați în preziua meciului dar care nu s-au mai antrenat de aproape o lună. De partea cealaltă, bucureștenii care au venit la Buzău după cea mai categorică victorie stagională, 7-0 în fața Baloteștiului și care sperau într-un alt galop de sănătate în dauna formației gazdă. Confruntarea n-a avut cine știe ce istoric. Localnicii au concretizat pe tabelă cu puțin timp înainte de pauză și, până la final, și-au conservat și forțele și fragilul avantaj. Progresul care a a crezut că va găsi o echipă căzută la pământ, a părut surprinsă de replica dârză a adversarilor și n-a găsit soluții pentru a-și impune jocul cu care a eliminat surprinzător Rapidul din Cupă, în turul 4. Doar de două ori au fost emoții pentru tânărul portar buzoian Răzvan Popescu. La un sfert de oră de la reluare, mingea șutată violent din apropierea careului de către mijlocașul Grigore a lovit transversala și s-a dus peste poartă. Iar cu 5 minute înaintea fluierului final al arbitrului Haivas, nou-intratul Mihai Ion a reluat cu capul mult peste, din numai 6 metri.
O centrare excelentă a lui Dan Stan, din corner, l-a găsit complet nemarcat pe atacantul Andrei Pavel care, din apropierea porții, nu l-a iertat pe portarul oaspeților. Ar fi putut fi ușor 2-0, un scor care i-ar fi scutit serios de emoții pe echipierii Metalului dar neobositul Zamfirescu n-a nimerit poarta Progresului la o pasă inspirată a colegului Marian Manea. Dincolo de cele 3 puncte care saltă Buzăul de pe șapte până în apropierea podiumului, îzbânda împotriva unuia dintre granzii seriei e victoria sufletului asupra mușchilor.
Pentru buzoieni însă, greul de-abia de-acum începe. Sâmbătă, tot de la ora 14.00, primește vizita liderului CSA Steaua, principala favorită a seriei în lupta pentru promovare în divizia secundă. Marți, 10 noiembrie e programată restanța din deplasare la satelitul lui Dinamo iar după alte 4 zile se joacă ultimul meci din sezonul de toamnă. Este vorba despre prima etapă din retur, adversarii Metalului find cei de la Chiajna 2 care vin la Buzău pentru partida revanșă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ