Vizită comună a miniștrilor Culturii și Economiei la Buzău

0
23

Munca este mult prea taxată….
Ministrul Economiei Florin Spătaru alături de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău s-au aflat într-o vizită de lucru la patru agenți economici din județul Buzău. Deplasările celor doi parlamentari au vizat două puncte de lucru ale Green Group Fiber, unul dintre cei mai mari reciclatori din țară, un punct de lucru aparținând Yazaki Romania, jucător mondial în industria producătoare de componente auto și Sara SRL Buzău, socieate din domeniul construcțiilor metalice structurale. La final, Florin Spătaru le-a prezentat oamenilor de afaceri principalele scheme de sprijin financiar pe care le pot accesa în scopul dezvoltării industriei naționale. În primul rând, a atras atenția șeful de la Economie, este nevoie de materie primă pentru revitalizarea industriei siderurgice și nu numai.
Prin schema de ajutor, ar putea fi salvate nenumărate fabrici sau producători care fie sunt în faliment, fie deja au pus lacătele pe porți, a mai adăugat ministrul Economiei.
Ministrul Florin Spătaru a vorbit și despre industria de procesare a alimentelor și nevoia de a reduce importurile de alimente procesate în favoarea celor românești. Totodată, a mai precizat ministrul Economiei, România ar trebui să se implice mai mult în producția de energie.
O problemă stringentă a mediului de afaceri este taxarea muncii. Și în acest domeniu reprezentanții Guvernului au anunțat măsuri.
Ministrul Economiei a anunțat că pe parcursul anului 2023 vor exista mai multe scheme de sprojin financiar pentru mediul de afaceri, în special pentru marii producători.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ