Vom avea sau nu parcuri industriale?

0
20

Avântul dezvoltării… cu frâna de mână trasă
În anul 2021 Consiliul Județean Buzău anunța o asociere cu comuna Movila Banului în vederea înființării unui parc industrial de-a lungul viitoarei autostrăzi A7 . Investiția ar urma să fie realizată cu ajutorul banilor europeni până în anul 2027. Doar că până în momentul în care parcul industrial va prinde rădăcini, va mai dura ceva vreme. Deocamdată va trebui rezolvată problema cărților funciare…
Un alt parc industrial urma să fie realizat de această dată cu sprijinul Primăriei Buzău. Doar că discuțiile recente pe tema subiectului au arătat că deocamdată investiția va trebui să mai aștepte iar autoritățile nu sunt sigure dacă o vor mai realiza. Conducerea administrației locale a precizat cu ocazia aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 că proiectul ar trebui amânat cel puțin până când Autostrada A7 va fi realizată.
Crearea unor parcuri industriale în județul Buzău au fost teme de dezbatere în ultima perioadă. Despre beneficiile lor au vorbit chiar reprezentanți guvernamentali dar planurile au ajuns doar la stadiul de discuții.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ