VREA SĂ SE VACCINEZE, DAR NU ARE UNDE

0
39

O femeie din Spătaru, în vârstă de 71 de ani încearcă din ianuarie să se programeze pentru a vaccinată anticovid-19. A încercat de nenumărate ori să se înscrie pe liste, dar fără succes. A intrat şi pe platforma pusă la dispoziție de autorități, a mers la medicul de familie și chiar la centrele de vaccinare. Femeia spune că își dorește foarte mult să primească vaccinul pentru că suferă de mai multe boli grave.
Mulți bătrâni care ar trebui să fie pe lista de priorități a autorităților, nu reușesc să se înscrie pentru imunizare. Iuliana Voicu nu reușeste să se programeze pe nicăieri, deși face parte din categoria de risc. Am întâlnit-o săptămâna aceasta la centrul de vaccinare de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde aștepta la rând pentru a se programa pentru vaccin. Însă, pentru că vaccinul AstraZeneca poate fi administrat doar persoanelor de până în 55 de ani, femeia nu a putut fi imunizată, drept urmare, cadrele medicale au trimis-o acasă. Femeia a ales să vină aici după nenumărate încercări de a se înscrie pe platformă, după ce a bătut la ușa medicului de familie fără a primi un răspuns.
Acesta este oful Iuliei. Am fost la ea acasă, unde nepotul ei, elev la Liceul Marghiloman, profil mate -info, ne-a arătat cum încercările de a se programa sunt în van. Site-ul dedicat informării cu privire la campania de vaccinare, indică faptul că în județul Buzău toate toate locurile sunt ocupate în centrele de imunizare.
A sunat la numărul unic pentru informații de pe platforma Vaccinare –Covid-19, unde un operator i-a spus că nu o poate ajuta.
Cel mai grav este faptul că Iulia suferă de boli crunte, precum cancerul ,viața ei fiind în pericol la orice pas. Este nevoită să plece de acasă pentru a merge la cabinete medicale , pentru a face analize, aproapre zilnic. Infectarea cu Covid 19 ar putea fi fatală pentru ea.
A mers la medicul de familie din comună, dar nu a primit un răspuns concret. Am luat și noi legătura telefonic cu medicul din familie , dar acesta nu a dorit să ne dea informații cu privire la situația din localitate.
Subprefectul Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivelul județului Buzău a îndrumat-o pe Iulia să sune la Direcția de Sănătate Publică pentru a se înscrie pe o listă de așteptare. Potrivit acesteia,programările se pot face și la medicul de familie sau la asistenții sociali din cadrul primăriei.
În judeţul Buzău, 20.500 de persoane au fost vaccinate. La acest moment, în județ funcționează 5 centre care pun la dispoziție 10 fluxuri de vaccinare. Conform raportărilor zilnice ale DSP, în prezent există stoc suficient de doze de vaccinuri pentru cei programați. Așadar, Iuliei nu-i rămâne decât să aștepte să îi vină rândul.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ