Vrem spital, nu avem medici!

0
8

Discuții la Prefectură pe tema spitalului municipal
Joi autoritățile locale se vor întâlni pentru a discuta pe marginea subiectului legat de înființarea la Buzău a unui spital municipal. Consilierii locali sunt de părere că investiția este oportună dar ar trebui să fie și fezabilă în situația în care există o criză acută de medici.
În contextul demarării de către Primăria Buzău a proiectului privind construirea unui spital municipal, Prefectura Buzău analizează oportunitatea înființării unui grup de lucru în care să se discute pe marginea acestui subiect. În acest sens, instituția va organiza o primă întâlnire de lucru joi, 17 februarie. La întâlnire vor participa și reprezentanți din conducerea Spitalului Județean Buzău.
Consilierii locali atrag atenția că investiția este de bun augur dar trebuie avută în vedere fezabilitatea proiectului. De ani buni, Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o lipsă acută de medici, în ciuda salariilor care au crescut, a condițiilor de muncă îmbunătățite și a investițiilor realizate.
Părerile privind înființarea unui spital municipal sunt împărțite. În timp ce reprezentanții Consiliului Județean sunt de părere că investiții ar trebui să se facă în Spitalul Județean, concomitent cu atragerea de personal pentru diminuarea deficitului, conducerea Primăriei Buzău vede oportună realizarea unei instituții spitalicești municipale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ