WEEKEND CU AVENTURI

0
23

Ieșiri în natură, sporturi extreme, teatru și film
În diferite colțuri ale județului Buzău, în acest weekend, pândesc tot felul de aventuri pentru iubitorii de natură. La fel de adevărat este că în următoarele două zile pot fi găsite soluții de petrecere a timpului liber în fața scenelor de teatru și film.
În toate weekend-urile din lunile iulie și august în zona Aluniș-Colți sunt organizate drumeții ghidate spre complexul de așezări rupestre de la Bozioru. Pe raza localităților Bozioru, Colți, Cozieni și Brăești se găsește cea mai mare aglomerare de așezări rupestre . Sursă de legende și povești paranormale, istoria adevărată a acestor așezări este fascinantă din acest motiv buizoienii sunt invitați să ia parte la o aventură pe trasee de dificultate redusă.
Puțin mai departe, în zona barajului de la Siriu, sâmbătă sunt organizate ture de rafting. Pentru cei care sunt în căutare de adrernalină, cei 13 km de traseu reprezentând cea mai lungă tură din țară le va oferi distacție, cum nu au mai trait de mult.
Aventurile continuă duminică la Vama de la Tabla Buții, unde este organizată o tură de cicloturism montan. Una din turele reprezentative de mountain-bike ale Subcarpatilor de curbură este cea către Tabla Buții. Această pășune alpină aflată la granița județelor Buzău și Prahova are o mare încărcătură istorică și vizuală.
Tot în ultima zi a săptămânii, începând cu ora 11.00 la Teatrul George Ciprian din municipiul Buzău este pusă în scenă “O poveste a porcului”, spectacol pentru copii. Doi oameni simpli măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta le aruncă în cale un purcel fermecat. Inspirat de basmele copilăriei, spectacolul transformă imaginația lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, în care magia se infiltrează în realitate.
Tot în acest weekend în Parcul Tineretului sunt organizate ateliere de lucru pentru copii iar în Amfiteatru vor rula filme pentru toate vârstele.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ