Weekend cu petreceri la Berca şi Topiceni! Festivaluri şi voie bună pentru mii de buzoieni

0
256

Comunele Topliceni şi Berca au fost în sărbătoare. Weekendul trecut buzoienii au avut posibilitatea de a se distra alături de cîntăreţi şi grupuri foclorice de renume care au urcat pe scenele celor două localităţi. Dacă la Topliceni, primarul comunei a făcut eforturi pentru a-l aduce în faţa publicului pe Vali Vijelie, la Berca gospodarul localităţii a reuşit să-l invite pe îndrăgitul artist de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian.
Duminică, la orele amiezii, comuna Topliceni şi-a serbat ziua. Şi nu oricum. Cu o serbare folclorică la care au participat ansambluri şi invitaţi de marcă. Pe scenă au urcat pe rînd Ion Băicuş, Diana Ioniţă, Livia Bănică, grupurile vocale “Muguraşii Rîmniceni”, “Stejărelul” şi “Bujorelul”. Capul de afiş al petrecerii a fost ţinut de Ion Paladi şi invitatul special al zilei, Vali Vijelie. Spectacolul a fost unul desăvîrşit.
Cum se şi aşteptau buzoienii prezenţi la Zilele comunei Topliceni au avut parte de un concert pe cinste iar Vali Vijelie s-a asigurat de acest lucru. Pe scenă a fost invitat la un moment dat chiar primarul localităţii, Viorel Panţuru.
Petrecere a fost şi în comuna Berca. Nina Stamate a dat startul festivalului iar Petrică Mîţu Stoian, Dan Ciotoi şi Formaţia Generic au continuat distracţia care s-a întins pe durata întregii zile. Serbarea Folclorică “Pe Plaiurile Şoimului” a reuşit să strîngă şi în acest an mii de buzoieni dornici de voie bună.
Ionel Dobriţă, primarul comunei Berca a urcat la rîndul său pe scenă pentru a mulţumi publicului şi autorităţilor judeţene care au făcut posibilă organizarea festivalului.
Distracţie va fi şi weekendul viitor. De această dată în comuna Pănătău. Sărbătoarea cîmpenească “Floare de Tei” promite un spectacol de cinste la care vor fi invitaţi Maria Ciobanu, Popescu Traian, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ