WEEKEND DE FOC, MĂSURI ÎMPOTRIVA INCENDIILOR! Pompierii se așteaptă la o creștere a solicitărilor

0
34

Atenţie la neatenţie pare să fie mesajul transmis astăzi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă către buzoieni. Se anunţă un sfârşit de săptămână încins, condiţiile meteo anunţate favorizând apariţia de incendii.
Specialiştii în stingerea incendiilor recomandă cetăţenilor, cu precădere celor care vor merge la camping în zonele de agrement amenajate în zonele forestiere, să acorde atenţie atunci când aprind un foc. O simplă scânteie de la jarul unui grătar, în condiţiile unui aer uscat şi deosebit de cald, poate aprinde o întreagă pădure.
De la începutul anului până în prezent au avut loc 96 de incendii de vegetaţie uscată şi un incendiu de litieră care s-a întins pe o suprafaţă de peste 3,5 hectare. Totodată, este cunoscut faptul că, odată cu încălzirea vremii, tot mai mulţi cetăţeni obişnuiesc să petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, să se îmbăieze fără să țină cont de o serie de măsuri minime de siguranţă, putând astfel să conducă la adevărate tragedii. Pentru prevenirea riscurilor de înec salvatorii buzoieni recomandă scăldatul doar în locurile special amenajate. În urmă cu aproape două săptămâni, un bărbat din Boboc a murit în balta de la Ciocârlia aflată pe raza comunei Vadu Pașii după ce, în timp ce o traversa, i s-a făcut rău din cauza căldurii şi s-a înecat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ