ZECI DE MII ȚIGARETE CONFISCATE DE POLIȚIȘTI! Infracaţiunile economice în scădere

0
46

Faptele de evaziune fiscală sunt în scădere în prima parte a acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, infracţiunile economice se mențin în topul ilegalităților descoperite de oamenii legii. Valoarea totală a prejudiciului înregistrat în perioada analizată depăşeşte 10 milioane de lei.
Cele mai multe infracțiuni de evaziune fiscală au fost constatate de polițiști în domeniul produselor accizabile acolo unde din cauza taxelor, comercianții preferă să vândă ilegal țigări, alcool și uneori produse petroliere. În primele șase luni ale anului au fost confiscate peste 4 tone de tutun.
Activitatea polițiștilor a fost extinsă și către domeniul silvic. Au fost organizate 190 de acţiuni, dintre care 14 în fondul forestier, 33 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, 124 pe linia legalităţii transportului de material lemnos şi 15 vizând alte aspecte din domeniul silvic. Au fost aplicate 159 sancţiuni în valoare de 455.000 de lei . Totodată au fost confiscate 11 fierăstraie mecanice folosite la săvârşirea de infracţiuni în fondul forestier. În același timp s-a reușit documentarea în cazul unui grup specializat în braconaj, în urma acțiunilor fiind reținută o persoană.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ