Zeci de școli fără avize înainte de începutul anului școlar

0
81

Inspectoratul Scolar Judetean Buzău se pregăteste intens pentru începerea noului an scolar. Pe 11 septembrie clopotelul va suna din nou si va marca inceputul unui nou an scolar motiv pentru care în acest moment în unitatile de invatamant, pregatirile sunt in toi. Se fac lucrări de igienizare, mobilierul este aranjat pentru primirea elevilor iar materialele didactice sunt inventariate. Mai grav este ca unele scoli nu detin aviz de functionare din partea Inspectoratului pentru Situaatii de Urgenta.

Pregătirile pentru noul an școlar sunt pe ultima sută de metri. În timp ce părinții încep căutările în librării după materiale didactice, directorii școlilor vor trebui să pună la punct sălile de clasă în așteptarea elevilor. Lucrările de igienizare abia au început dar mai grav este că zeci de școli nu au reușit nici pînă în momentul de față să obțină avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Și avizul ISU nu este singurul pe care școlile nu reușesc să îl obțină. Anul trecut un procent semnificativ din instituțiile de învățămînt au întîmpinat noul an școlar fără aviz sanitar.

Conform unei statistici a Inspectoratului Scolar Judetean, la nivelul judetului Buzau, din toamna 3.957 de elevi vor păși în clasa I- a. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ