ZILE DE POTOP ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
250

La Nehoiu situația este stabilă
În weekend, peste județul Buzău s-a abătut potopul. Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe comune unde apa a pătruns în locuințe. Din nefericire, ploile vor continua dar există și o veste bună. Alunecarea de teren de la Nehoiu s-a oprit, iar situația este stabilă și în monitorizare. Prefectura Buzău va demara în curând o evaluare și pe DN 10.
A plouat puternic sâmbătă și duminică în județul Buzău. Mai multe localități au fost afectate de inundații iar apa a pătruns în curțile oamenilor. Cele mai mari probleme au apărut în comunele Berca și Vernești unde a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a evacua apa din case și din beciuri.
În ceea ce privește alunecarea de teren de la Bâsca Rozilei-Nehoiu, autoritățile au anunțat că situația este stabilă.
O alunecare masivă de teren a afectat la Nehoiu o suprafață estimată între 10 și 30 de hectare. Potrivit reprezentanților Prefecturii, alunecarea de teren s-a produs într-o zonă cu pădure și pășune, fără a angrena case și nici drumuri. Cel mai probabil, fenomenul a fost cauzat de ploile abundente înregistrate în ultima perioadă. Pe lângă monitorizarea alunecării de teren, reprezentanții Prefecturii au anunțat că vor demara o evaluare a zonelor unde au loc frecvente căderi de pietre pe carosabil.
În primăvara acestui an Drumul Național 10 a fost blocat din pricina unei alunecări masive de teren. Mai multe blocuri de piatră s-au desprins de pe versant și au ajuns pe șosea.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ