ZIUA ARMATEI, CU FASOLE ŞI FANFARĂ

0
86

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită astăzi la Buzău prin mai multe evenimente publice. În premieră, pe lângă obişnuitele ceremonii, buzoienii au fost invitaţi să se alăture militarilor la sărbătoare, cu un concert de muzică de fanfară, dar şi cu o mulţime de porţii de fasole cu ciolan, pregătite cazon.

Spre deosebire de anii trecuţi, când sărbătoarea se limita, în general la ceremonii unde participau mai mult reprezentanţi ai autorităţilor, de data aceasta evenimentele s-au adresat mai mult publicului. După un scurt ceremonial militar şi religios urmat de depunerea de coroane, la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor, a urmat dezvelirea Monumentului Eroilor din cele două războaie mondiale în localitatea Costeşti. Buzoienii care au făcut armata şi-au putut aminti gustul celui mai popular fel de mâncare cazon, pentru că după-amiază, pe Platoul din Piaţa Dacia, militarii i-au aşteptat pe toţi cu câte o porţie de fasole cu ciolan. Ideea i-a aparţinut generalului Gheorghiţă Vlad, care a fost numit recent la conducerea Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

A urmat un concert susţinut de Muzica Militară, iar seria evenimentelor organizate pentru sărbătorirea Zilei Armatei s-a încheiat seara, cu o retragere cu torţe pe itinerariul Piaţa Daciei – Aleea Trandafirilor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu – Divizia 2 Infanterie „Getica”.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ