“ZIUA CULTURII NAŢIONALE”, LA MUZEU

0
44

Muzeul Judeţean începe în forţă noul an. Săptămâna viitoare, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul vernisează patru expoziții de amploare şi va da astfel startul evenimentelor culturale din 2019.
Patru expoziţii de amploare vor fi deschise publicului începând de săptămâna viitoare, mai exact de marţi, când Muzeul Judeţean organizează o serie de evenimente culturale cu ocazia “Zilei Culturii Naţionale”. Conducerea instituţiei anunţă chiar şi o premieră, în ceea ce priveşte cele mai recente descoperiri arheologice de pe teritoriul judeţului Buzău.
Alte trei expoziții de bază în cadrul colecției de artă a Muzeului Județean Buzău vor fi prezentate publicului. Este vorba despre expoziția ”Margareta Sterian”, care reunește unele dintre lucrările renumitei artiste, expuse într-o manieră modernă și un ambient muzical ce oferă publicului vizitator o experiență multisenzorială unică. Expoziția ”Brăduț Covaliu” unde, alături de instrumentar de lucru, se regăsesc pe simeze unele dintre lucrările definitorii pentru opera artistului, în special portrete feminine. Expoziția ”Simbol și semn”, parte integrantă a celei mai mari colecții de tapiserie românească din țară, deținută de către Muzeul Judeţean Buzău, vine să completeze ceea ce publicul a putut admira până în prezent.
De asemenea, marţi, pe 15 ianuarie va fi lansată oferta culturală, educativă și științifică a Muzeului pentru anul 2019.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ