ZIUA DRAPELULUI, SĂRBĂTORITĂ ÎN PIAȚA DACIA! Evenimentul a debutat aseară

0
134

Momente înălțătoare cu ocazia Zilei Drapelului Național al României. Aseară pe platoul din centrul orașului, în jurul orelor 22.00, a avut loc coborârea tricolorului de pe catarg în prezența autorităților locale.
Conform programului de activități, după coborâre, tricolorul a fost preluat și împăturit de Garda Drapelului, conform normelor oficiale, apoi depus la Biserica Militară din cadrul Garnizoanei Buzău.
În fiecare an, pe data de 26 iunie, românii sărbătoresc Ziua Drapelului Național motiv pentru care și la Buzău autoritățile au organizat festivități oficiale la care au fost invitați toți buzoienii. În această dimineață, tot în Piața Dacia, oficialii instituțiilor publice locale au vorbit despre însemnătatea zilei și au sărutat Drapelul României în semn de cinste și onoare.
Invitații oficiali ai evenimentului au suportat cu greu cele 30 de minute timp în care s-au desfășurat festivitățile dedicate Drapelului național din cauza temperaturilor ridicate. Festivitățile s-au încheiat în jurul orei 10.30 cu defilarea Gărzii de Onoare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ