“ZIUA Z” LA BUZĂU

0
111

Buzăul a fost vizat, miercuri dimineaţă, de o amplă operaţiune a procurorilor DIICOT. Acţiunea“Ziua Z” , aşa cum a fost denumită, s-a derulat sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT şi urmăreşte combaterea fenomenului infracțional organizat. Peste 220 de percheziţii au avut loc, concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti. Potrivit unor surse judiciare, la Buzău au fost realizate 10 percheziţii, în municipiu, la locuinţele unor suspecţi. Anchetatorii au urmărit trei grupări infracţionale, cu legături între ele, membrii acestora fiind bănuiţi de săvârşirea de infracţiuni informatice, de evaziune fiscală şi de fals.

“Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Romane. Poliţiştii buzoieni au participat la 30 de percheziţii.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ