MIHĂILEŞTI, 17 ANI DE LA TRAGEDIE

0
277

Familiile îndoliate, prezente la ceremonialul religios
17 ani de la marea tragedie de la Mihăilești. Pompierii buzoieni nu și-au uitat eroii și au organizat la momunetul închinat lor un ceremonial religios și militar. Prezenți au fost și membrii familiilor celor morți la datorie.
Pe 24 mai 2004, 18 suflete au pierit în explozia de la Mihăilești. Un camion încărcat cu azotat de amoniu s-a aprins și a produs cea mai mare deflagrație de pe șoselele României, în urma căreia 18 persoane și-au pierdut viața și alte 13 au fost grav rănite. Printre victime, 7 pompieri. La 17 ani distanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a organizat un ceremonial militar și religios în memoria pompierilor căzuți la datorie.
Pentru familiile celor decedați data de 24 mai rămâne una dureroasă. Depun coroane de flori, varsă lacrimi și se întreabă cum oare o astfel de tragedie a putut să aibă loc. La ceremonial a fost prezentă și mama sublocotenentului post mortem Romeo Necula.
Tragedia de la Mihăilești rămâne cel mai dureros episod înregistrat pe timpul îndeplinirii misiunilor de stingere a incendiilor de către pompierii militari români.
Pe data de 24 mai 2004, într-o zi ploioasă, la ora 5.50 o explozie puternică a avut loc pe DN2E85 în raza comunei Mihăilești. Un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe marginea drumului și a luat foc. La fața locului au ajuns echipaje de pompieri, polițiști și jurnaliști. În timpul intervenției pentru stingerea incendiului s-a produs o deflagrație care a afectat zeci de locuințe pe o rază de un kilometru formând un crater de mari dimeniuni. Printre cei decedați s-au numărat și doi jurnalişti, corespondenți ai postului Antena 1, buzoianul Ionuț Barbu și Elena Popescu.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ