NOI PARCĂRI ÎN ORAȘ

1
301

Criza locurilor de parcare din municipiul Buzău se va sfârși, în următorii ani. Autoritățile locale caută și deja au idenitifcat câteva soluții astfel încât numărul spațiilor dedicate autoturismelor să crească. Cel mai mult se va lucra în zona centrală a orașului, acolo unde se înregistrează cea mai acută criză de locuri de parcare.
Criza locurilor de parcare este o problemă veche a municipiului Buzău. Oamenii se plâng că, cel puțin când ajung în centrul orașului, nu au niciun spațiu în care să-și lase autoturismele. Cele mai multe locuri sunt ocupate de funcționarii instituțiilor sau ai băncilor, care își parchează mașinile la orele dimineții și eliberează spațiile abia după ora 16. Astfel persoanele care vin cu diferite probleme la Primărie sau la bănci nu găsesc un loc de parcare. Primul spațiu amenajat în acest sens este chiar în centrul municipiului, în zona pieţei centrale, mai exact acolo unde acum funcţionează o stație de taxiuri. Aceasta va fi mutată, la fel ca și stația de autobuz care se află vizavi și, din primăvară, vor fi amenajate 90 de locuri de parcare.
O altă parcare, care se vrea a fi o premieră pentru municipiul Buzău, ar urma să fie amenajată de un investitor privat în apropierea Fiscului, pe spațiul actualei parcări publice. Deși este vorba despre un proiect mai vechi, pe care investitorul îl are în colaborare cu Primăria Buzău care a pus la dispoziție terenul aferent, abia în această primăvară aceasta ar putea deveni o realizate. Investitorul ce deține terenul din zona băncilor din municipiul Buzău a primit toate autorizațiile necesare pentru a trece la construirea unui parcări supraetajate, care va avea aproximativ 300 de locuri.
Autoritățile locale spun că toate parcările din zona centrală vor fi modernizate și dotate cu parcometre moderne, iar șoferii vor avea posbilitatea de a plăti și prin SMS. În plus, va fi introdus și tariful diferențiat, conducătorii auto vor putea plăti pentru o jumătate de oră de parcare sau vor avea posibilitatea plății unui tarif progresiv pentru cei care lasă mașina mai multe ore într-un spațiu. Parcările din celelalte zone ale orașului, începând din primăvara acestui an, vor fi modernizate și reamenajate astfel încât toți buzoienii să poată beneficia de cel puțin un spațiu în care să-și lase autoturismul.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ