ȘCOLILE DIN MUNICIPIU , ÎN SCENARIUL GALBEN

0
37

Veste proastă pentru copii şi părinţi. Toate școlile din municipiul Buzău vor trece în scenariul galben. Asta după ce rata de incidență a depășit pragul de un caz la mia de locuitori. Drept urmare, la cursuri în clasă vor merge numai elevii din clasele pregătitoare, I-IV și cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Grădinițele vor rămâne deschise.
La doar două săptămâni, de la redeschiderea şcolilor, pentru cursuri faţă în faţă, odată cu începutul celui de-al doilea semestru, cei mai mulţi dintre elevii din municipiul Buzău vor reveni la orele în format on-line. Decizia a fost luată de autorităţi după ce rata de infectare la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ a depășit un caz la o mie de persoane. Incidenţa cazurilor a ajuns, potrivit datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică Buzău la 1,03 .
Elevii vor rămâne acasă şi vor face ore în faţa calculatorului ori tabletei până când rata de incidenţă va scădea sub 1 la mie, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va decide data la care se va reveni la scenarul verde.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ