AEROPORT CIVIL, LA BOBOC

1
1140

Buzăul nu va fi doar un oraş deschis, ci şi un oraş-magnet. Cel puţin aceasta este intenţia declarată a municipalităţii, care a lansat Planul strategic de dezvoltare a Buzăului până în anul 2030. Aceasta cuprinde și un proiect de mare anvergură, care vizează transformarea unei pățri din aeroportul militar de la Boboc într-unul civil, u facilităţi atât pentru transportul de persoane, cât şi pentru marfă, obiectiv care, odată realizat, ar putea deservi toată partea de est a României.
Conform primarului Constantin Toma, pentru a deveni cu adevărat un oraș magnet pentru locuitorii lui, pentru investitori şi pentru turişti, este necesară dezvoltarea Buzăului pe patru direcţii, educational, social, economic și cultural, care reprezintă rodul muncii Consiliului de Dezvoltare a municipiului. Unul dintre obiectivele economice expuse în acest plan, care ar îndeplinit pe deplin rolul de magnet pentru Buzău, se referă la transformarea unei părţi din aeroportul militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilităţi atât pentru transportul de persoane, cât şi pentru marfă, obiectiv care, odată realizat, ar putea deservi toată partea de est a României.
Până acum, au fost purtate discuții cu reprezentanții Armatei și cei ai Aviației, iar primele semnale sunt pozitive. Cel mai probabil, în scurt timp, se va trece la realizarea unor studii de fezabilitate. Dacă toate părțile implicate vor ajunge la un consens, aeroportul de la Boboc ar putea fi gata în următorii trei ani.
Printre obiectivele în domeniul economic ce ar putea fi realizate se mai numără îmbunătăţirea permanentă a competitivităţii, inovării și promovării spiritului antreprenorial în municipiul Buzău, cu accent pe industrii inovatoare; crearea de incubatoare de afaceri sectoriale; dezvoltarea de parcuri industriale; înfiinţarea unei bănci naţionale de resurse genetice vegetale; realizarea unui lanț de înaltă tehnologie în domeniul horticulturii; îmbunătăţirea permanentă a infrastructurii destinate mediului de afaceri; reabilitarea infrastructurii în toate zonele economice ale oraşului; realizarea centurii de est a oraşului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ