Ajutoare de la Consiliul Județean după potop! Infrastructura distrusă de la Cănești reparată din fonduri proprii

0
77

Consiliul Judetean Buzău va aloca fonduri proprii, bani pentru refacerea infrastructurii rutiere distruse în urma viiturilor care au avut loc în această săptămînă în nordul judetului. Suvoaiele râului Slănic s-au umflat din cauza cantitătilor mari de apă căzute într-un timp foarte scurt, au pătruns în gospodăriile oamenilor si au măturat tot ce le-a stat în cale, de la animale, materiale de constructii, material lemnos până la podete si punti de acces. Cele mai afectate localităti au fost Vintilă Vodă, Mânzălesti, Lopătari si Cănesti.
Până în momentul în care Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru județul Buzău, reprezentanții Consiliului Județean au precizat că instituția va suporta din bugetul propriu cheltuielile cu reparațiile drumurilor afectate în urma viiturilor din această săptămînă. Problemele cele mai serioase au apărut în comuna Cănești acolo unde un pod a fost luat de ape iar la Vintilă Vodă o porțiune din drumul județean a fost distrusă. În momentul de față autoritățile continuă evaluarea pagubelor produse în urma ploilor din această săptămână.
În comunele din nordul județului au fost înregistrate cele mai multe pagube. Sute de case au rămas fără curent electric și apă potabilă, mai multe drumuri, poduri și podețe au fost luate de ape la fel și agoniseala unor localinici din zonele respective.
Într-o singură zi pentru nordul județului au fost emise zece coduri galbene și portocalii de furtună și descărcări electrice. În unele zone au fost înregistrate cantități de apă de au depășit 90 – 95 de litri / mp.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ