CIRCULAȚIA INTERZISĂ ÎN PARCURI

0
100

Principalele parcuri din Buzău vor fi închise noaptea. Este propunerea primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care vrea astfel să stopeze actele de vandalism şi să protejeze mobilierul din parcuri. Edilul a anunţat că circulația auto va fi interzisă în curând, urmâns să se ia o decizie și cu privire la programul de promenadă în cele trei mari parcuri din oraș.
Propunerea primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, a venit ca urmare a numeroaselor acte de vandalism înregistrate în parcuri. Edilul îşi dorește astfel să protejeze mobilierul din parcuri, dar și locurile de joacă. În acest sens, Constantin Toma va propune închiderea pe timpul nopţii a celor trei parcuri din Buzău: Crâng, Tineretului şi Marghiloman. Pe de altă parte, a mai spus primarul, noaptea nu e tocmai cel mai potrivit moment pentru promenadă, motiv pentru care nu ar trebui să existe persoane prejudiciate de închiderea celor trei parcuri.
Dacă măsura aceasta este abia la stadiul de propunere, cea legată de interzicerea mașinilor în parcuri urmează să fie votată de aleșii locali. Toate aleile de acces vor intra în administrarea municipalității și astfel Primăria poate impune restricționarea traficului în Crâng.
Dacă propunerea primarului de a interzice accesul oamenilor în parcuri pe timpul nopții va trece de votul Consiliul Local, cel mai probabil, cele trei mari parcuri din Buzău se vor închide la miezul nopţii şi vor fi deschise în zori, de paza obiectivelor urmând a se ocupa Poliţia Locală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ