Consiliul Județean ia praful de pe Biblioteca Județeană! Investiții de milioane de euro în restaurare

0
84

Consiliul Județean continuă investițiile în domeniul educației și culturii printr-un nou proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba despre reabilitarea Bibliotecii Județene “Vasile Voiculescu”, un obiectiv reprezentativ pentru județul Buzău. Proiectul a fost aprobat de consilierii județeni în cadrul unei ședințe extraordinare iar modernizarea bibliotecii urmează să se întindă pe o perioadă de 3 ani și jumătate.
Consilierii județeni au aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare proiectul privind consolidarea, restaurarea și dotarea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” Buzău. Valoarea investiției se ridică la suma de 18 milioane de lei iar durata pe care se vor derula lucrările a fost stabilită la 40 de luni. Consiliul Județean Buzău va suporta 2 la sută din întreaga investiție reprezentînd cofinanțarea proprie în proiect în cuantum de aproximativ 344.000 lei, restul urmînd a fi acoperit din fonduri europene. În perioada imediat următoare, au anunțat autoritățile, urmează și semnarea contractului de finanțare, ultimul pas înainte de începerea lucrărilor de modernizare a bibliotecii.
În cadrul ședinței, șeful executivului județean a declarat că în scurt timp un alt proiect deosebit de important va primii finanțare. Este vorba despre cel prin intermediul căruia Spitalul I.C.Brătianu aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, va fi reabilitat și transformat într-un Centru Muzeal.
Totodată investiții pe bani europeni se vor realiza și în infrastructura rutieră. Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat faptul că în luna august va fi organizată o nouă ședință extraordinară pentru aprobarea proiectului privind reabilitarea DJ 203K Robeasca – Vadu Pasii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ