ÎMPRUMUT PENTRU INVESTIȚII

0
65

Consilierii locali municipali și-au dat, miercuri, acordul pentru contractarea unei finanțări rambursabile prin emisiune de obligațiuni de către Primăria municipiului Buzău, demers prin care ar urma să fie susținute cele mai importante investiții publice pe care municipalitatea le-a ierarhizat într-o listă de cinci obiective. Proiectul nu a fost pe placul opoziției din Consiliul Local, dar după lungi dezbateri, aleșii locali prezenți la ședință au votat proiectul în unanimitate.
Propunerea privind contractarea unei finanțări rambursabile prin emisiune de obligațiuni de către Primăria municipiului Buzău a luat forma unui proiect de hotărâre de Consiliu Local Municipal, proiect care a obținut acordul majorității la ședința din luna martie. Însă a fost nevoie de convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Municipal pentru a decide modificarea unor articole de la proiectul votat anterior.
Prin proiectul menționat se propune contractarea și garantarea cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne prin emisiune de obligațiuni municipale, în sumă de peste 61 milioane de lei pentru realizarea a cinci obiective de investiții.
Proiectul nu a fost pe placul consilierilor opoziției, care au formulat mai multe amendamente care nu au fost votate de aleșii din Consiliul Local.
După lungi discuții, proiectul a fost votat în unanimitate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ