Mai multă Cruce Alb Galbenă mai puțină Cruce Roșie! CJ a reluat parteneriatul cu Crucea Alb-Galbenă din Flandra

0
85

Consiliul Judeţean Buzău a reuşit semnarea unui nou acord de colaborare cu Provincia Flandra Orientală în scopul finanţării serviciului Crucea Alb-Galbenă iar astăzi în ședință extraordinară aleșii județeni și-au exprimat votul asupra proiectului cu pricina. Conform noului acord, cele două entitiţi administrative se obligă să finanţeze serviciul de îngrijiri medicale pe o perioadă de 3 ani timp în care sute de bolnavi, îndeosebi vîrstnici şi persoane cu probleme financiare, vor beneficia în mod gratuit de consultaţii la domiciliu. Întrebat dacă și Crucea Roșie va beneficia de finanțări din partea consiliului, șeful executivului județean a precizat că deocamdată nu este posibil acest lucru.
Consiliul Județean Buzău a semnat, împreună cu Provincia Flandra Orientală, Fundația Crucea Alb Galbenă Flandra și Fundația Crucea Alb Galbenă România – Filiala Buzău un nou Acord de Parteneriat pentru îngrijiri medicale și sociale de calitate la domiciliu în județul Buzău. Prin intermediul acestui Acord de parteneriat, încheiat pentru perioada iulie 2017 – iunie 2020, părțile și-au exprimat hotărârea de a sprijini în continuare funcționarea Crucii Alb Galbene Buzău, în vederea asigurării continuității îngrijirilor medicale și sociale de calitate și accesibile la domiciliul beneficiarilor din județul Buzău. Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Buzău, aleșii județeni au aprobat continuarea acordului dintre cele două părți, unul fructuos și de durată.
Astfel, Crucea Alb-Galbenă primește o gură de oxigen avînd în vedere că la un moment dat se punea în discuție desființarea serviciului de îngrijiri la domiciliu.
Sute de vîrstnici din județul Buzău vor putea fi îngrijiți la domiciliu în continuare în urma hotătîrii de astăzi. Întrebat dacă autoritățile județene vor susține financiar și Crucea Roșie, șeful executivului județean a precizat că deocamdată nu este posibil acest lucru.
Activitatea Crucii Roșii, Filiala Buzău, a intrat într-un con de umbră din lipsa finanțării. Importanța organizației și problemele cu care se confruntă s-au văzut pe perioada codului roșu de caniculă atunci cînd Crucea Roșie nu a putut disloca personal în punctele de prim ajutor pe durata întregii zile iar corturi anti-caniculă și medicamente nu deține în dotare din pricina lipsei banilor.
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ