PIAȚĂ EN GROS, LA BUZĂU

0
1595

Buzăul ar putea avea cea mai mare piață en gros din zona de sud est a țării. Planul a fost cuprins în strategia de dezvoltare a municipiului pentru următorii 12 ani, iar pentru proiectul de înființare a unei piețe en gros de legume și fructe deja s-au făcut primii pași la Guvern. În același timp, se ia în calcul și înființarea unei universități de stat la Buzău, cel mai probabil de Horticultură.
Planul de dezvoltare a municipiului Buzău pentru următorii 12 ani cuprinde și un proiect de anvergură legat de înființarea unei piețe en gros de legume și fructe, la marginea orașului. Ideea a pornit de la realizările Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău, precum și de la numeroșii producători de fructe și legume din județ, care se plâng că nu au unde să-și valorifice marfa, pe care ajung, uneori, să o arunce. Municipalitatea a identificat terenul pe care ar putea fi amenajată o astfel de locație.
Proiectul nu își propune doar înființarea unei piețe. Aici s-ar putea realiza inclusiv expoziții ale legumicultorilor din județ și ar putea funcționa pe tot parcursul anului, având în vedere că spațiul va fi unul închis.
Totodată, se ia în calcul înființarea unei facultăți de stat la Buzău. În acest sens, cercetătorul Costel Vânătoru a purtat discuții cu reprezentanții Facultății de Horticultură, cărora le-a prezentat câteva dintre atuurile Buzăului, și anume ferma pomicolă Istrița, cea vini-viticolă Pietroasa și Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă. Acum autoritățile caută și o clădire potrivită pentru funcționarea unei facultăți la Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ