PREFECTURA A REVOCAT HOTĂRÂREA CLM! Nu a întrunit numărul minim de voturi

0
64

Institutia Prefectului nu a dat aviz de legalitate pentru hotărârea Consiliului Local Municipal prin care alesii au acordat un mandat special unei functionare din Primărie, să reprezinte municipalitatea în cadrul Adunării Generale a Actionarilor Companiei de Apă. Consiliul Local a fost nevoit să revoce această hotărâre, care, practic, era lipsită de continut.
Hotărârea care a fost adoptată la finele lunii mai, îi stabilea funcționarei desemnate să participe la Adunarea generală a acționarilor Companiei de Apă un mandat special prin care urma să ceară modificarea ordinii de zi a ședinței. Practic, la inițiativa primarului Constantin Toma, Georgeta Cristea, cea desemnată să reprezinte Consiliul, ar fi trebuit să ceară revocarea actualilor administratori și să propună numirea altora noi. Modul în care a fost redactată hotărârea era complet eronat, fiind invocate prevederi mai vechi ale unei hotărâri anulate de instanță. Mai mult, ca să facă asemenea propuneri, Georgeta Cristea avea nevoie de avizul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, cea care controlează Compania de Apă și din care fac parte primarii tuturor comunelor care beneficiază de serviciile Companiei.
Instituția Prefectului a analizat și fondul, dar și modul de adoptare a hotărârii și a explicat că pentru a fi considerată adoptată, hotărârea avea nevoie de 10 voturi pentru și nu de 8 câte au fost în realitate.
Hotărârea care a primit aviz negativ, la verificarea legalității adoptării ei, a stârnit controverse și dispute, încă de la momentul adoptării. Rezultatul anunțat în sală de președintele de ședință arăta că, la vot, proiectul nu a trecut, Ulterior, secretarul municipiului a explicat că rezultatul votului se interpretează altfel, iar majoritatea a fost întrunită. În urma acestor dispute, meciul a ajuns să fie arbitrat de Prefectură care astăzi a anunțat rezultatul evaluării juridice.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ