Primăria ar putea rezilia contractul cu RER! Constantin Toma – “Trebuie să respectăm legea”

0
157

Probleme majore pentru RER Ecologic Service Buzău. Societatea de salubritate este în pericol de a pierde contractul cu Primăria Municipiului Buzău. Consiliul Concurentei a solicitat Consiliului Local Municipal Buzău să rezilieze contractul iar la mijloc s-ar afla o serie de proceduri concurentiale pe care operatorul le-ar fi încălcat. Constantin Toma a declarat că speră ca acest lucru să nu se întîmple însă dacă legea o va impune atunci va trebui să o respecte.
Contractul pe care Primăria Municipiului Buzău îl are semnat cu RER Ecologic Service Buzău riscă să fie anulat. Asta pentru că anul trecut contractul a fost prelungit cu 8 ani încălcînd o serie de reglementări concurenţiale. Prin urmare Consiliul Concurenţei a solicitat Primăriei anularea contractului şi declanşarea unor proceduri de licitaţie pentru serviciul de salubrizare. La ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, consilierii ar fi trebuit să aprobe anularea contractului aditional însă acest lucru nu s-a mai întîmplat iar proiectul de hotărîre a fost retras. Primarul Constantin Toma a declarat că anumite documente au fost depuse la Consiliul Concurenţei lucru ce ar putea schimba datele problemei.
În cazul în care Consiliul Concurenţei va rămîne ferm pe poziţii atunci contractul primăriei cu RER va fi reziliat, a adăugat primarul Constantin Toma.
Dacă după analizarea documentelor recent depuse, Consiliul Concurenţei va constata că prelungirea contractului a respectat reglementările în vigoare atunci autorităţile locale vor continua angajamentul cu societatea de salubrizare. În caz contrar, prelungirea contractului va fi anulată iar Primăria va trebui să organizeze licitaţie pentru desemnarea unei alte firme.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ