Primăria majorează tariful pentru activitatile poliţistilor locali! Sabie cu două tăişuri

0
50

Primăria Municipiului Buzău majorează tarifele activitătilor pe care politistii locali le prestează. Reprezentantii administratiei locale spun că au luat această decizie ca urmare a faptului că pretul a rămas neschimbat in ultimii ani asta in ciuda faptului că în general costurile de functionare au crescut.
Primăria Municipiului Buzău a aprobat proiectul de hotătîre privind aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciilor de pază şi ordine publică de către Poliţia Locală. Administraţia locală a decis majorarea preţurilor la servicii întrucît tarifele contractuale pentru pază nu au mai crescut din anul 2013 în ciuda faptului că Primăria Municipiului Buzău trebuie să suporte cheltuieli suplimentare pentru a menţine personalul angajat în funcţii. Avînd în vedere că recent legea salarizării obligă Primăria la o creştere salarială a angajaţilor iar poliţiştii locali trebuie să fie dotaţi cu echipamente specifice şi să beneficieze de normă de hrană, autorităţile locale au majorat tariful pentru un poliţist local încadrat ca funcţionar public la 5474 de lei pe lună iar pentru un poliţist local angajat contractual la 3974 de lei.
Deşi pentru Primăria Buzău majorarea tarifelor la contractele de pază vine să acopere cheltuielile administraţiei cu funcţionarea poliţiştilor locali, pentru agenţii de pază este o veste proastă.
O dată cu creşterea preţurilor societăţile private sau şcolile vor căuta servicii de pază mai ieftine, poliţiştii locali fiind puşi în situaţia de a rămîne fără obiectul muncii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ