ȘANSĂ PENTRU TINERII DIN ORFELINATE! Bursa locurilor de muncă, adresată lor.

0
236

Tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială au o șansă să își găsească o slujbă. Mâine va avea loc Bursa locurilor de muncă dedicată acestei categorii de copii care își duc traiul în centrele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Angajatorii care vor încadra în muncă astfel de persoane primesc subvenții din partea statului. La evenimentul de mâine sunt așteptate să participe și restul persoanelor aflate în căutarea unei slujbe.
Părăsiţi de mici de către părinţi, tinerii crescuţi în orfelinate sau de asistenţii maternali rămân fără sprijinul sistemului de stat odată ajunşi la 18 ani. Pentru copiii cu o viaţă normală, majoratul este motiv de sărbătoare, însă pentru cei năpăstuiţi de soartă acest moment înseamnă începutul grijilor pentru ziua de mâine. Scopul lor este să își găsească în scurt timp o slujbă și astfel să se poată întreține singuri. În acest sens, mâine, este organizată Bursa Locurilor de Muncă dedicată acestei categorii de persoane, la care se vor prezenta 40 de copii proveniți din așezămintele de protecție socială.
La Bursa de mâine sunt aşteptaţi să participe atât acești tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatori care ar avea beneficii substanţiale dacă ar încadra în muncă astfel de categorii de persoane.
Până acum, la Busa locurilor de muncă de mâine și-au anunțat prezența 10 angajatori, care pun la dispoziția tinerilor mai multe locuri de muncă ce nu necesită experiență.
Bursa locurilor de muncă dedicată tinerilor din centrele de plasament este programată să se desfășoare mâine, de la ora 9, la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de muncă situat în vecinătatea Casei Căsătoriilor din Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ