Școlile de la periferia orașului vor fi comasate! Intițiativa aparține Primăriei

0
96

Mai multe scoli de la periferia orasului ar putea fi comasate in urmatorii ani. Asta pentru că unele unitati de invatamant au inceput sa fie ocolite de parintii care aleg sa isi duca copiii la scolile de renume din oras. Diminuarea numărului de elevi duce si la implicatii de ordin economic, spun responsabilii din Primărie. Mai exact, unele scoli inregistreaza pierderi mari in ceea ce priveste căldura si energia electrică. Pentru a reduce aceste cheltuieli, municipalitatea vede ca solutie salvatoare, comasarea unitatilor de invatamant.
Primăria Municipiului Buzău strînge robinetul banului public de această dată în domeniul învățămîntului. Fiecare unitate școlară va semna un contract de management cu municipalitatea în baza căruia se vor introduce indicatori de performanță. Reprezentanții primăriei vorbesc despre o risipă a fondurilor pentru care nici o persoană nu a dat vreodată socoteală.
Pe lîngă faptul că școlile pierd bani mai nou pierd și elevi. Mica reformă în învățămînt, pe care edilul și-o dorește, presupune și o mutare mai puțin populară dar cu un impact economic deosebit. Instituțiile de învățămînt aflate la periferia municipiului sunt din ce în ce mai puțin frecventate de către elevi în favoarea celor aflate în centrul orașului. Prin urmare, municipalitatea ia în considerare ca instituțiile de la periferie să fie comasate.
Reprezentanţii Şcolii Generale Zangopol din cartierul Mihai Viteazu nu vad cu ochi buni solutia gasita de municipalitate si spun ca in urma acestei masuri vor avea de suferit atat părinţii cat şi cadrele didactice. Numărul şcolilor de la marginea oraşului sunt puţine şi deservesc unui număr mare de elevi.
Inspectoratul General Şcolar Judeţean a luat la cunoştinţă intentia Primăriei de a comasa şcolile din cartierele mărginaşe ale municipiului dar deocamdată nu fost realizate si studii care să arate implicaţiile şi rezultatele unei astfel de decizii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ