Spitalul Brătianu va fi reabilitat! Transformarea in centru muzeal va dura doi ani

0
94

Consilierii judeteni au făcut astăzi un ultim pas înainte de semnarea contractului de finantare a proiectului privind reabilitarea Spitalului I.C.Brătianu aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău. A fost nevoie de aprobarea unei actualizări a proiectului pe care alesii locali au votat-o în unanimitate.
Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară pentru a aproba forma actualizată a proiectului privind reabilitarea Spitalului I.C.Brătianu şi tranformarea imobilului într-o instituţie de cultură. Clădirea, aflată într-o stare avansată de degradare, va purta denumirea de Centru Muzeal I.C Brătianu şi va reprezenta un punct de atracţie cultural pe harta judeţului Buzău. Cu această ocazie preşedintele consiliului Petre Emanoil Neagu a mulţumit colegilor din miniparlament şi cu precădere celor din opoziţie pentru că nu s-au opus unei investiţii majore pentru comunitatea locală.
Reabilitarea clădirii şi transformarea ei într-un centru muzeal va dura 2 ani, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău.
Semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Brătianu va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ