ZECI DE MAŞINI RIDICATE

0
60

Peste 70 de maşini abandonate au fost identificate de poliţiştii locali şi ridicate de pe domeniul public al municipiului Buzău. Potrivit unei analize a activităţilor desfăşurate de Direcţia Poliţiei Locale Buzău, în primele 4 luni ale anului 2018, alte 30 de autovehicule au fost ridicate de autorităţi pentru că au fost parcate pe treceri de pietoni, ori în locuri foarte aglomerate.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat în primele 4 luni ale anului pentru prevenirea încălcării, Regulamentului privind privind parcarea sau staţionarea pe domeniul public, a rulotelor şi platformelor, staţionarea voluntară a vehiculelor pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Buzău. În urma verificărilor efectuate, au fost depistate si identificate un numar de 73 autoturisme abandonate, din care 67 au fost ridicate de către proprietar şi pentru un număr de 6 autovehicule s-a întocmit documentaţia, în conformitate cu prevederile, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri apartinând domeniului public sau privat al statului ori al unitătilor administrativ-teritoriale.
“Poliţiştii locali cu atributii în domeniul circulaţiei şi disciplinei rutiere, au dispus măsura tehnico-administrativă de ridicare a 31 autovehicule, pentru încălcări ale prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 965/2016, privind circulaţia pe drumurile publice, pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002R., aprobat prin H.G. nr. 1391/2006, pentru staţionări voluntare pe trecerile de pietoni, în intersecţiile aglomerate ale municipiului (stânjenind circulaţia rutieră şi pietonală), în staţiile pentru transportului public în comun sau pentru blocări ale căilor de acces la drumul public”, se arată în analiza activităţilor desfăşurate de Direcţia Poliţiei Locale Buzău, în primele 4 luni ale anului 2018
La rândul lor poliţiştii locali de la Compartimentul Disciplină în Constructii si Afisaj Stradal, a întreprins verificări pentru soluţionarea sesizarilor primite in scopul respectării disciplinei în construcţii, stabilite de lege. În urma activităţilor desfăşurate s-a dispus sistarea lucrărilor neautorizate, până la intrarea în legalitate. De asemenea, poliţiştii locali, au întocmit 41 de referate, către Serviciul Juridic, din cadrul Primăriei Buzău, cu privire la nerespectarea măsurilor complementare stabilite în procesele verbale de contravenţie.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ